maanantai 18. helmikuuta 2013

Ett fantastiskt bröd




Reseptin leipään löysin aikoinaan Anna Bergenströmmin kirjasta Nya Annas mat. Loistava resepti!
Olen leiponut leipää varmasti satoja kertoja ja maistuu aina yhtä hyvälle. Resepti on helppo ja nopea, koska taikinaa ei saa vaivata. Nykyään teen leipää leivinuunissa, joka tekee leivästä vieläkin paremman makuisen.

Tässä teille resepti:

Ett fantastiskt bröd

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl maitoa
1/2 pkt kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
12 1/2 dl vehnäjauhoja ( voi myös laittaa erilaisia jauhoja sekaisin)
Taikinaan voi myös lisätä esim. pähkinöitä, yrttejä, tai jotain muuta hyvää oman maun  mukaan. Olen laittanut joskus myös aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka tekevät leivästä maukkaan kostean.

1. Sekoita vesi ja maito keskenään > lämmitä hiukan kättä lämpimämmäksi
2. Sekoita joukkoon hunaja ja suola
3. Sekoita kuivat aineet keskenään > lisää nesteeseen
4. Laita sekaan pähkinät tms.
5. Sekoita rivakasti aineet keskenään.
6. Anna nousta 1h
7. Levitä leivinpaperille jauhoja > kaada taikina jauhojen päälle ja jaa kahteen osaan. Pyöräytä taikinaa muutaman kerran, jotta leipä pysyy paremmin kasassa.
8. Laita 250 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
  
Voilá, maailman helpoin leipä on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti