tiistai 16. huhtikuuta 2013

Avocado- pesto-pinaattipasta

Tässä teille muutama pvä sitten tehtyä superhyvää pastaa, toisin sanoen silloin, kun vielä sai syödä pastaa ;).
Täytyy kyllä myöntää, että pasta onnistui täydellisesti. Loistava koostumus, sitkeys, sekä maku.
Vaarana; ylensyonti...
Olkaapa hyvä!


Pinaattipasta

 300g durumvehnäjauhoja
1 1/2- 2dl vettä (tai 2 kananmunaa+loput vettä)
2-3tl öljyä
n. 2 dl hienonnettua tuorepinaattia
 suolaa

1. Sekoita ainekset yhteen ja vaivaa n. 10min, kunnes sinulla on kiinteä pallo.
2. ota keskikokoinen pala taikinaa ja kaaviloi ohueksi levyksi.
3. vedä taikinaa pastakoneen läpi useasti jauhottaen välillä.
4. vedä taikina haluamaasi muotoon( minä tein tagliatelleä).


Pesto

1 ruukku basilikaa
1dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
2dl parmesanjuustoraastetta
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. heitä blenderiin ainekset ja jauha tasaiseksi.
2. voilá, pesto on valmis.


Keitä pastaa 2minuuttia, lisää pestoa, puolikas avocado paloina, hiukan raastettua parmesaania.
Nauti!




p.s. kannattaa varata rasia Mynthoneita jälkiruoaksi...Mies pyysi hengittämään "johonkin taskuun", tuoksahtaa kuulemma sen verran paljon valkosipuli :D.


KRAM/P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti